Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Format dysku C

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem a mianowcie wczoraj zrobiłem sobie formata :) Zainstalowałem Windowsa na D :P Dysku C nie mogłem usunąć bo wyskakiwał błąd: Nie możesz usunąc tego dysku, ponieważ przechowywane są tam pliki tymczasowe niezbędne do dokończenia instalacji... (Lub coś takiego :P) Chciałem sformatować dzisiaj dysk c za pomocą; Mój komputer> C> Formatuj> Rozpocznij Jak jest już przy końcówce wyskakuje błąd: System nie może dokończyć formatowania...

Wiecie jak ominąć ten błąd lub jakim programem (darmowym) mogę sformatować dysk c?

ExModerator Terraria | ExModerator Minecraft | MPC Media Team | ExMentor | Gold Member

Opublikowano

Ten sposób formatowania jest do dupy. Możesz odłączyć kompa od prądu na ok 10 min i spróbować formata zrobić normalnie w biosie. 2 Opcja to otwierasz obudowę i przejeżdżasz duuużym magnesem po dysku :D

Opublikowano

W biosie nie robię, bo raz już sperdoliłem cały dysk... A druga opcja czy aby przypadkiem nie usunie mi wszystkich danych z dysku twardego?

ExModerator Terraria | ExModerator Minecraft | MPC Media Team | ExMentor | Gold Member

Opublikowano (edytowane)

"Nie możesz usunąc tego dysku, ponieważ przechowywane są tam pliki tymczasowe niezbędne do dokończenia instalacji..."

Instalowałeś windowsa z dysku, nie ?

Tzn. pobrałeś sobie windosa, rozpakowałeś na C i zacząłeś instalować ? Bo jak tak, to nie możesz sformatować dysku na którym jest windows, ponieważ dalsza instalacja będzie nie możliwa - format jest przed kopiowaniem plików.

Jeżeli chcesz sformatować C, a D zostawić, to rzuć tego windowsa na D i normalnie zainstaluj(formatująć) na C.

Chyba, że instalowałeś normalnie z płytki, to niestety nie pomogę, bo instalowałem windowsa dziesiątki razy i przytrafiło mi się coś takiego tylko jak chciałem sformatować partycje na której znajdował się windows.

EDIT:

To fajnie system instalujesz, w 'advanced' zaznaczasz botowanie z cd i normalnie się instaluje, 2 min roboty sobie oszczędziłeś i widzisz tego wyniki.

Formatowanie przez windowsa jest najbezpieczniejsze, ale jak tam sobie chcesz ;)

Edytowane przez AdamS12
52287137559562145640.png

Opublikowano

Instalowałem z płyty :) Mam orginała... Nie jestem piratem :P Wcześniej miałem windowsa na C, ale jak już odpaliłem cały system (byłem na pulpicie) to włożyłem płytke i formatowałem :) Nie zamierzam formatować jeszcze raz przez płytke -,- Szukam jakiegoś programu... Znacie jakiś?

Opublikowano

usuń pliki z pliku WINDOWS na dysku C :D

nie będziesz mógł usunąć wszystkich więc usuwaj partiami tylko pliki, potem wchodź do folderów i usuwaj pliki, jak usuniesz na kocu cały WINDOWS na C to będziesz mógł go sformatować ;)

jak ja miałem system na D i C to tak go usunąłem...:P

powodzenia ;)

daj_plusa_kurwo_24185.jpg

sygna2s.jpg

Opublikowano

Zrobiłem tak jak ty, lecz nie mogę usunąć 1 pliku

C> Windows> system32> Macromed> Flash> Flash10u.ocx

Jak próbuje usunąć to wywala błąd: Nie można usunąć pliku ... : Odmowa dostępu

Da się go jakoś usunąć?

Opublikowano

Włóż płytkę z systemem (niekoniecznie windowsem) dojdź do etapu partycjonowania i tam formatuj partycję, szybki i przyjemny sposób

@arko94

Pisałem, że już nie będę formatował z płytki -,-

Czasami to najlepsze i jedyne rozwiązanie ale jak sobie chcesz

s2c77Oa.png

Opublikowano

Zrób to co arko powiedział, wkładasz płytę, ładują się pliki i tam jak pisze na której partycji zainstalować windowsa, to przejdź do pierwszej i daj formatuj. I po problemie.

EDIT@@@@@@@@@@

Down, ale czemu nie z płyty ?

Tam jak krowie na rowie napisane wszystko....

Zaznaczasz którą sformatowac i juz.

OndteAw.png
Opublikowano

@LordOfChaosx3

Właśnie formatuje :)

@arko94

Pisałem, że już nie będę formatował z płytki -,-

@Misiekantos253

Zaraz ściągnę i użyję tego programu :D

@Edit

Użyłem programu Paragon partition magic i sformatowało mi w 2 minutki :) Dziękuje bardzo za wszystkie odpowiedzi :P